top of page
  • kullananlarbk

Bentonit Kil Kullananlar Yorumları

Bentonit kil kullananlar yorumları genellikle olumlu olup, bentonit kil cilde en faydalı maske çeşitlerinden birisi olmaktadır. Bentonit kil detoks etkisi ile pürüsüz ve sağlıklı bir cilt elde edilmesini sağlamaktadır. Volkanik bir kil türü olan bentonit kili sayesinde vücuttaki zararlı olan bakteriler ve toksinler temizlenmektedir.

Bentonit Kil Nedir?

Sayısız faydaları olan bir kil türü olup, içeriğinde yer alan elktromanyetik negatif yükler sayesidne vücutta yer alan toksinlerin ve zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Bentonit kilin aynı zamanda antibakteriyel özelliği bulunmaktadır.

Sıvıları tutan bir yapıya sahip olan Bentonit kil, bu özelliği sayesinde vücuda zarar veren ağır metalleri tutmakta ve onların vücuttan temizlemesini sağlamaktadır. Bentonit kil bakterilerin ciltten uzaklaşmasını sağlamakta ve vücutta toksinlerin oluşmasını engellemektedir.


Bentonit Kili Faydaları Nelerdir?

Sahip olduğu özellikleri ile insan sağlığına birçok faydası olan bentonit kili kullanımı ile vücut sağlığı korunabilmekte ve vücudun yenilenmesi sağlanmaktadır. Buna bağlı olarak bentonit kili faydaları ise şu şekilde sıralanmaktadır;

· Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudu kirlerden arındırmakta ve vücudun gevşemesini sağlamaktadır.

· Cilt üzerinde oluşan kızarıklıkları ve tahrişlerin geçmesine yardımcı olmaktadır.

· Saçların daha çok güçlenmesini ve parlamasını sağlamaktadır.

· Saç derisini besleyerek saçlarda bulunan fazla yağları ve kirleri temizlemektedir.

· Sindirime yardımcı olmakta ve bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.

· Dişlerin beyazlatılmasında etkili olmaktadır.

· Ağız ve diş sağlığını korumaktadır.

· Ağız içinde yer alan zararlı bakterileri temizlemektedir.

· Hücrelerin daha fazla oksijen elde etmesine yardımcı olmaktadır.

· Vücut rahatsızlıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır.

· Vücudun ph değerinin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Bentonit Kili Nasıl Kullanılır?

Sıklıkla tercih edilen bentonit kili, bir volkanik kil türü olup, tamamen doğal bir yapıya sahip bulunmaktadır. Bentonit kili vücutta bulunan bütün zararlı bakterilerin ve organizmaların vücuttan sağlıklı bir şekilde atılmasını sağlamaktadır. Buna bağlı olarak bentonit kili diş macunu olarak kullanılabilmektedir.

Diş macunu olarak kullanılan bentonit kili yardımı ile dişlerin ve diş etlerinin daha sağlıklı olması sağlanabilmektedir. Bentonit kili musluk sularının temizlenmesine ve su içerisinde yer alan zararlı organizmaların yok edilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle bentonit kili suyun içerisine karıştırılarak tüketilebilmektedir.

Bentonit kili banyo suyuna karıştırılarak kullanılabilmektedir. Bu sayede cilt üzerinde yer alan kırışıkların azalmadı ve vücudun daha enerjik olması sağlanabilmektedir. Bentonit kili özel olarak hazırlanan saç ve yüz maskeleri ile birlikte kullabılabilmektedir. Bentonit kilinden yapılan saç maskeleri sayesinde saçların daha çok güçlenmesi ve parlak gözükmesini mümkün olmaktadır. Cilt için yapılan maskelerde kullanılan bentonit kili ile ciltte yer alan kırışıklıklar ve cilt sorunları geçmektedir. Bentonit kili maskelerinin düzenli olarak kullanımı ile cildin yaşlanması geciktirilebilmektedir.

Bentonit kil kullananlar yorumları

Bu kilin genel olarak zararı bulunmamakta olup, bazı bünyelerde kabızlığa neden olabilmektedir. Aynı zamanda sık idrara çıkma gibi yan etkileri de olabilmektedir. İlaç kullanan hastaların ise bentonit kili kullanmadan önce doktorlarına danışmaları iyi bir yöntem olmaktadır. Doğal bir volkanik kili olan bentonit kili diş macunu olarak, yüz maskesi olarak ve saç maskesi olarak en çok kullanılmaktadır.

Bentonit kili kullanmadan önce alerjik bünyeleri olan kişilerin doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir. Kullanımının bunların haricinde başka bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra, musluk suyuna karışıtırılarak içilebilir olmasından dolayı bir dezenfektan görevi de yapmaktadır. Bentonit kili çok uygun fiyatlarla aktarlarda ve eczanelerde satılmaktadır. Bentonit kili kullanarak vücudun daha sağlıklı ve zinde olması doğal yollarla sağlanabilmektedir.


15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page